sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Keittiön kaappien asennus

Alkuviikko meni tuskaillessa, oikeiden palikkojen etsinnässä ja keittiön asennusta lähinnä ihmetellessä (vain korkeat kaapit koossa), mutta pieni lomamatka piristi kummasti ja saimme ongelmitta kaikki keittiön kaapit tänään paikalleen. Siinä ei lopulta mennyt kuin neljä tuntia. Mikä ihana tunne! En millään malttaisi odottaa, että saamme kokkailla täällä! Voisikohan jo alkaa täyttää kaappeja?

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Maalit seinään - check, 3000kg kamaa taloon - check

Ja niin päättyy taas yksi raksa viikko Vaasassa... maalasin niin hartaasti ja raivolla koko viikon, että saisin ne tehtyä ennenkuin hirveä tavaramäärä valtasi joka nurkan. Olihan se aika ripeää tässä vaiheessa, kun ei tarvinnut suojata ja teipata juuri mitään. Maalaus meni muuten putkeen mutta tummansininen ei toiminut Nova 7 maalilla jossa oli hieman kiiltoa,  joten siihen pitää hakea vielä täysmattaa päälle.  Ässä 4:lla voi riittää yksikin kerros jos kaikki menee nappiin. Väreihin olemme tyytyväisiä, mutta nämä kännykuvat eivät oikein toimi kun työvalotkin ovat niin huonoja.

Siinä sitten kannoimme sisälle tällä viikolla noin 3000 kilon verran kiintokalusteita, lattia-, ja kattopaneleita. Selkä sanoo auts.

Mies on tehnyt kodinhoitohuoneeseen kosteussulun ja pihaakin ehti myllertää (myös ihan perinteisesti lapiolla, joka on kuulemma akkojen hommaa XD,  ilmeisesti olisi halunnut istua kaivinkoneessa mieluummin) siihen kuntoon, että nyt voi ajaa auton katokseen! Ulkoportaiden pohjat ja suunnittelu on myös hyvällä mallilla.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Meidän kodin tapetit ja maalit

Tapetteja ja maalivärejä on pyöritelty jo alustavasti viime talvena ja nyt sitten aktiivisesti taas muutama viikko... näin jo unta niistä... mukana taisi olla myös zombieita seurauksena Walking dead -sarjasta.

Näihin ollaan nyt sitten päädytty, ja saapi jäädä jännityksellä odottamaan miten nämä toimii yhdessä:

Keittiöön tulee Romon Suvi tapettia ja Tikkurilan uutta Ässä 4 maalia, joka on Tikkurilan uusi täyshimmeä maali, jota saa vain 20 litran purkeissa mutta litrahinta on puolet Harmonyn hinnasta. Tämä oli tilaustuote K-raudassa. Maalin sävy on laasti X487, jonka löysin täältä Oma koti valkoinen blogista! Romon tapetteja myy Vaasassa sisutusliike Casa.



Olohuoneeseen tulee Boråstapeter turkoosi Mineral tapetti ja Pro Grey värikartasta löytynyt 1910. Sävy "Mega Greige" löytyi Sherwin-Williamsin sivuilta ja Tikkurilan kaavapalveluun soittamalla löytyi lähin vastaava sävy. 



Meidän makuuhuoneeseen tulee Romon Xilia tapetti ja joku Vaasan väristä tilattu lila vinyylitapetti (ei mitään muistikuvaa edes mallistosta) ja todennäköisesti yönsinistä maalia (M437). 



Nuoremman tytön huoneeseen tulee Esta homen tähtitapettia ja lilaa maalia (ehkäpä V345)



Vanhemman tytön huoneeseen Holden decorin Mazarine tapettia ja samaa lilaa maalia. Holdenia en äkkiseltään löytänyt Suomesta, tilasin sen Tallinnasta (jossa tapettien hinnat eivät ole juurikaan edullisemmat...).



Pojan huoneeseen tulee Esta homen raitatapetti, ja ehkäpä sinistä maalia...


Kodinhoitohuone ja eteinen maalataan vaaleammalla ja tummemmalla greigellä. Laatat on tummanruskeita muuten paitsi kodinhoitohuoneessa, jossa on tumma kalusto joten lattia on vaaleampi. Seinäkaakelit ovat pääosin mattavalkoista, mutta joka tilaan valittiin joku väriläiskä... Eli nyt vain sitten mielenkiinnolla odottamaan mikä tämän tilkkutäkkipalapelin lopputulos on :)

Pintamateriaalivalinnoista - lattia ja sisäkatto

Meillä oli pitkään ajatuksena laittaa lattiaan laminaattia, mutta kun sitten tutustuimme korkkivinyylimateriaaliin, niin päädyimme siihen. Korkki on huomattavasti pehmeämpää materiaalia, joten varmasti parempi, ainakin lämpöisempi ja äänettömämpi valinta. Kovasti sitä on myös kehuttu muissa rakennusblogeissa. Neliöhinta on tietty tupla kun vertaan huokeaan laminaattiin, mutta silti vielä huomattavasti halvempi kuin massiivipuu. Vaasan värin valikoimasta löytyi Corkartin lattiamalli, jota maahantuo Lektar. Lektarin myyjältä sai taas erittäin hyvää palvelua (nopeat vastaukset, toimitukset ja neuvot), kuin myös Vaasan väristä! Valitsimme lähes koko taloon Aktion malliston CT 924 (vaaleampi), ja meidän makuuhuoneeseen CT922. 

Kattomateriaaliksi valittiin asuntomessujen jälkeen kipsi, koska se vain näyttää niin paljon paremmalta kuin ne normi valkoiset mdf-paneelit. No, sitä ei kuitenkaan meille voikaan laittaa kun tuo puutalo elää hieman ja sinne katonrajaan pitää jättää liikkumatilaa. Olin jo aiemmin törmännyt Lektarin sivuilla näihin kattopaneeleihin ja kun päädyimme heidän lattioihinsa, niin muistin pyytää tarjouksen myös näille paneeleille. Lektar lähetti meille näytepalat haluamistamme vaihtoehdoista ja päädyimme valkaistuun tammeen lämpöisen värin vuoksi. Paneelin materiaali on tukevaa, se on tavallista leveämpi ja asentaminen pitäisi olla helppoa. Toivotaan, että nämä ny olivat onnistuneita päätöksiä (toteaa huolestuneesti samalla kun Marko Paananen hehkuttaa telkkarissa  ratkaisujaan)! 



tiistai 5. marraskuuta 2013

Pohjamaalaus valmiina!

Pohjamaalaus on valmiina ja näkymät ovat niin mahtavat! Toivo herää tässä vaiheessa: enää muutama kuukausi! Viikko meni khh:n viimeistelyssä, siivotessa: kiitos Susanna!, pihatöissä (ja kaivinkonetta kunnostaessa), sekä tapettivalinnoissa. Tänään valitsimme laatat tunnissa, toivottavasti ne nyt olisi somewhat hyvät, tyttö jaksoi Vaasan värillä paremmin kuin mies, onneksi siellä oli hyvä palvelu ja suklaata! Tämä pintamateriaalien  miettiminen on vienyt kyllä paljon aikaa, vaikka jonkinlaiset suunnitelmat on ollut mielessä jo pitkän aikaa. Niistä lisää myöhemmin!