keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kustannuslaskelma

Lomapäivän iloksi päivitin uskaliaasti meidän kustannuslaskelman, jonka mies viime talvena laati, jonkin exceltaulukon pohjalta, joka löytyi netistä. Eli kävin tuon kauhean laskukasan läpi ja yritin parhaani mukaan merkitä toteutuneita kustannuksia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että budjetti saattaa jopa pitää. Jos joku tarvitsee exceltaulukkona tämän, niin voipi meilata mulle sähköpostiosoitteensa.


tiistai 30. heinäkuuta 2013

Ekovillanpuhallus käynnissä

Tontilla on parhaillaan käynnissä puukuituvillanpuhallus seiniin. Olivat saaneet jo päivällä lattian eristeet valmiiksi ja seinien puhallus jatkuu vielä huomennakin. Ekotalon miehet tekivät viimeistelytöitä ikkunoiden ja julkisivulaudoituksien kanssa.

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Hellepäivän viettoa talolla

Mies nitoi ja teippasi (kyllä! Ilmastointiteipillä! Nyt olen nähnyt sen oikean käyttötarkoituksen) loman  alkamisen kunniaksi koko illan putken paloja toisiinsa. Mun saavutus oli autokatoksen täyttö styrox palapelillä (kaksi kerrosta niin, ettei saumat samassa kohtaa). Enää kymmenen pakettia jäljellä :/

torstai 25. heinäkuuta 2013

Vesiputkien ja ilmastointiputkien asennus osa 7/85?!

Putkia, putkia, putkia... mä olen pihalla: no tulo-, ja poistoilmat tietty eri putkea pitkin ja jokaiseen tilaan kaksi holea. Telineellä työskentely osoittautui mulle mahdottomaksi, hyvä kun uskalsin seisoa siinä.

Päivän aikana miehet olivat laittaneet kipsilevyt ja viimeistelleet kattoa.  Pääsuunnittelija kävi tekemässä rakennekatselmuksen!

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tänään jatkui viemäreiden ja vesiputkien asennus

Tänään jatkui viemäreiden ja vesiputkien asennus. Ekotalon miehet tekivät lopun katosta ja viimeistelivät ilmansulkupaperin asennuksen ja teippaukset.





Ilmanvaihtoputkien asennus

Ilmanvaihtoputkien asennus saatiin hyvään alkuun viime sunnuntaina. Tontin siivous oli tietty taas to-do-listalla. Pitkän harkinnan jälkeen tilaukseen meni myös Valloksen ilmavaihtokone: Vallox 150 VKL!



Tapahtui viime viikolla... konesaumapeltikatto, ikkunoiden asennus ja lattialaudoituksia

Kun olin matkoilla, niin paljon oli tapahtunut. Tässä kuva kooste:



Pellit odottaa asennusta

läpiviennit autotallliin vesiputkia varten


Lisää kuvateksti

Suojaritilöiden asnnustöissä

Patolistat paikallaan

Domusikkunat vaiheessa

Nyt meillä voi kävellä sisällä! Keskiosa on auki, jotta voidaan puhaltaa eristevillat lattiaan. 


Etuosa valmis!


torstai 11. heinäkuuta 2013

Julkisivulaudoitusta

Olen Miamin "arkkitehtuuria" tsekkailemassa työmatkalla, joten nyt jää paljon näkemättä ja kokematta :( Onneksi mies on nappaillut kuvia tämän viikon edistymisestä! Oi oi kun näyttää hienolta!




Keittiön ikkunat sekä suihkun ja saunan ikkunat

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Lattiaa, sokkelin viimeistelyä ja siivoamista

Perjantaina tuli taas viisi kuutiota betonia ja autotallin lattia on enää vain hiomista ja maalaamista vailla.

Viikonloppu menikin muuten mukavasti tonttia siivoillessa ja sokkelin eristeitä viimeistellessä. Meidän pääsuunnittelija oli jättänyt eristeet pois perustuskuvista tukisokkelien osalta, mutta onneksi saatiin vinkkiä Ekotalon edustajalta asiasta. Nyt ei pääse kosteus tiivistymään betonin pintaan.

torstai 4. heinäkuuta 2013

Harjakaiset vol. 1

Nämä shampanjat piti kippistellä jo sokkelin valmistuttua, mutta kaatosateen takia odoteltiin harjakaisiin. Ihana olla oman katon alla sadetta pitelemässä ♥

Nyt vielä asennellaan unohtuneita viemäriputkia, kun huomenna on autotallin lattian valu. Tai siis mähän tässä vain bloggaan ja haen työkaluja ;)

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Autotallin lattialämmitysputket: check

Tänään pääsin asentamaan lattialämmitysputket autotalliin. Helppoa kuin heinänteko, pienien päänraaputusten jälkeen purkukelan kanssa ;)

Rakentajat olivat pystyttäneet terassin pylväät, jatkaneet katon kimpussa ja päässeet hyvään vauhtiin autokatoksen kanssa.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Katon laudoitusta ja autotallin raudoitusta

Sähkökaappi löysi uuden paikan, saimme autotallin raudoitettua ja Ekotalon miehet rehkivät katon kimpussa.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Seinät nousi tänään!

Olipas se jännittävä päivä: talon päädyt ja kehikot nousivat neljässä tunnissa! Tämä päivä on tuntunut niin kaukaiselta, kun on illat ja viikonloput pakertanut toivoen parasta, mutta peläten pahinta ;) Nyt on jo vähän talon tuntua ilmassa!