sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Muotit kasassa ja talon päädyt koossa!

Ekotalon miehet tekivät alkuviikon töitä ja saivat talon päädyt pystytyskuntoon: maanantaina ne nousee!
We did it!

Autotallin lattiakaivo
Tästä tulee meille kaukolämpö!
Me pidimme pari vapaapäivää ja loppuviikko hommia (kiitos avusta Äippä ja Markku!) muottien ja autotallin kanssa: luojan kiitos saimme lainaan neulahakkurin?!? en edes tiennyt moisesta työkalusta! Anyways, nyt ymmärrän miesten työkaluinnostuksen, onhan noi hommat niin hirvittäviä ilman niitä! Voipi olla, että noiden betonien poistoon olis ollut jotain vielä kätevämpiä keinoja, mutta toivotaan ettei enää koskaan tarvi niitä miettiä ;)

Me and my tool
Tontille saapui myös kaivinkone, jota oli taaskin niin mukavaa käyttää: ei tarvi änäriä enää!

Mies ja kone

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Autotallin byggaamista ja muottien putsaamista

Tiedä sitten johtuneeko työstä vai siitä, että on juhannusviikonlopun jälkeinen maanantai, mutta näiden teräslukkojen "siivoaminen" betonista oli nyt niin  kiittämätöntä hommaa. Onneksi on blogi minne valittaa... Hommaa hieman helpotti myös Leevi & the Leavingsin hupaisan masentavat sanoitukset ja rytmit, jonka tahdissa hakata hiki pääs lekalla ja vasaralla ;)

Teppo jatkoi autotallin parissa... Ja Pohjolan Ekotalon rakentajat/omistajat saapuivat, oikein kolmen sukupolven voimin! Mahtavaa! Saivat jo autotallin päädyn laudoitukset kokoon :)

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Sokkeli valmiina!

Sokkeli valmistui ja pääsimme jopa juhannuksen viettoon! Keskiviikkona oli viimeinen valu,  torstaina vielä piti irroitella muotit (viimeistä kertaa!!!), asentaa autotallin kaivo, ja täyttää tallin pohja soralla. Ja kaivaa, kun huomaa liian myöhään, että maakaapeli unohtui ja paikata sokkelin reuna, kun kauhakuormaaja "pikkasen" kolahti juuri niinkuin oltiin edellispäivänä vitsailtu et käy!

Tänään kävimme vielä iltasella siivoilemassa ja muuraamassa katoksen pilareita.

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Autotallin muotitusta

PR Botnia Rakennuksen miehet tekivät tänään taas niin hyvää työtä! Onneksi saapuivat Kurikasta asti hätiin, kun ei Vaasasta löytynyt työvoimaa!

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Eps routa styroxia alapohjan eristykseen

Tänään ammattilaiset saivat päivällä terassin ja takan ekan valun tehtyä, ja he saivat muut työt hyvään vauhtiin. Me kävimme shoppaamassa vaihteeksi, mukaan tarttui styroxia alapohjaan sekä lecaharkkoja ja lecasoraa takan pohjaa varten. Saimme ekan välikön valmiiksi.

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Terassin valun valmistelua

Viikonloppu sujui mukavasti lasten kanssa tontilla, apujoukkoihin saatiin vahvistusta ja huomenna tulee taas betonia ja onneksi ammattilaiset taas apuun ja tekemään esim. takanmuotit! Tällä hetkellä ollaan siis aikataulussa (uudessa aikataulussa)!

Paalulinja oli vähän huonompi terassin osalta, joten se vaati hieman säätöä... raudoituksetkin autotallin osalta olivat vähän vaikeammat, joten niitten kanssa meni tovi jos toinenkin. Pohja on nyt myös tasattu ja styrokseja sahailtu, sekä huoltoluukut puhkottu auki: kiitos kotijoukoille!

Kuin vanha tekijä!


Helteiset säät eivät valitettavasti jatkuneet, vaan välillä "jouduimme" muuan muassa kahvitella pakussa.

Kuluu se aika näinkin ;)



perjantai 14. kesäkuuta 2013

Valu kaatosateessa

Perjantaipäivän aikana työmiehet olivat saaneet päädyn valmiiksi ja saimme Vaasan betonilta toimituksen tunnin varoitusajalla vielä puoliviideksi! Muutenkin tulivat sopivasti vastaan ongelmien korjaamiseksi ja niiden hyvittämisessä edellisessä valussa: meidän täytyy poistaa huokoinen pinta ja laastilla vetää samalle tasolle.

Kiitos Kaskisten porukalle!
Mikäs siinä, aloimme valuhommiin, ja kaikki meni tosi hyvin kunnes taivas repes ja satoi kaatamalla. Eipäs se tahtia haitannut, mutta siinä vaiheessa meikäläisten pinna alkoi kiristyä, kun huomattiin, että betoni loppui kesken! Olin tilannut tasan tarvittavan määrän, tietämättä, että aiemmin oltiin lisätty aina 0,3 kuutiota. Kuljettaja laittoi loput vähät säiliöstä tiensivuun (ei olisi tullut letkusta kaikki) ja lapioimalla siitä saimme kuin saimmekin betonin riittämään. Kun kaikki tämä oli käynnissä, tuuli riepotteli "huolellisesti" kiinnittämiämme kevytpeitteitä kattoristikkojen päältä ja muutenkin olo oli hieman epätoivoinen. Kun betoni sitten riittikin niin tilanteelle voitiin jo nauraa. Eipä olis uskonut, että kottikärryllinen betonia vois pelastaa päivän.

Aurinkoinen sää 20 minuuttia ennen paniikkikohtausta

Walking dead 5 minuuttia jälkeen major veetutuskohtauksen
Tänään menimme rautakaupan kautta (lisää harjaterästä, styroxia alapohjan suojaksi, pilarikenkiä) ja tontille muotteja purkkamaan, siivoamaan, ja terassinmuotitusta aloittelemaan. Vaasan K-rauta oli kohteena jälleen: palvelu pelaa.

Vain terassin, autotallin, ja takan valut puuttuu, 9 pv aikaa


keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Betonivalu Part IV

Oioi mikä päivä, kuudesta kahdeksaan taas mentiin; ensin luovaa työtä deadlinien kohtaamiseksi töissä ja sitten nopee vaatteiden vaihto työmaa wc:ssä ja eikun betonihommiin ;) Sekin oli luovaa ja raskasta, mutta kättensä jäljet näkyi nopeasti!

Edellinen valu meni vähän pieleen, betoni ei ollut oikein valmistettu?!? ja siitä seurasi tälläinen ongelma:


Tämä erä tuli siis Vaasan betonilta. Vaihdoimme sinne, koska Ruduksella ei ollut aikoja vapaana silloin, kun olisimme tarvinneet... ja näin siinä käytiin. Positiivista oli, että heidän edustajansa oli asiasta kiinnostunut ja tuli jopa tänään valun ajaksi paikalle auttamaan, eikä vähätellyt asiaa ollenkaan. Katsotaan miten asiat tästä etenevät, ylimääräistä työtähän tuosta seuraa...

Tämänpäiväinen valu meni nappiin ja meikän tasoitustyö alkaa olla mighty good!





Sivuoven puolen pilarianturat

Talopalapeli oli saapunut!










tiistai 11. kesäkuuta 2013

Muotit päivässä paikoilleen

Neljä miestä kun teki päivän niin paikalla ovat.  Huomenna on taas siis valu... Saimme myös lähityömaalta täyttömaata tänään, mutta sitä tulikin sellaisia kasoja, jotta sitten tuli taas kiire hommata joku ne levittämään ja tasaamaan! Sekin jopa järjestyi: puhelinsoitto ja kolmen tunnin päästä homma tehtynä. Joskus asiat voivat siis sujua kätevästikin :D Huomenna ovat tuomassa jo kattoristikoita eli onneksi saimme pihan jotakuinkin vastaanottokuntoon!

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kolmas valu valmis

Nyt voin oikein tosissaan käyttää ilmaisua: "rapatessa roiskuu"! Miehet siinä ohjailivat betoniletkua, kun mä heiluttelin siinä jotain puolimetristä vibraa, jonka tarkoitus oli näemmä sekoittaa se betoni... Valmista tuli ja ehtoolla Teppo vielä ahkeroi päädyn pilarianturapohjat hyvään malliin!

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Keittiön kilpailutus


Viikonloppu ja perjantai on taas pystytetty muottia uuteen paikkaan ja huomenna aamulla tulee kolmas valu... Miehen työmatka sekasi hieman aikatauluja, ja muutenkin "pieniä" koordinointi ongelmia: kun olisi työvoimaa niin ei saa nostolaitetta mistään! Eli tämän ongelman välttämiseksi kannattaisi varmasti käyttää niitä kevyempiä muotteja tai varmistaa, että koneita löytyy. Onneksi talotoimittajan puolelta on löytynyt joustoa, ja ovat suostuneet siirtämään asennuksen aloitusta juhannuksen jälkeen! Mutta kirjoittelin tuosta keittiön kilpailutuksesta, jonka teimme jo hyvissä ajoin talvella...
Version II, (ensimmäinen oli U-mallinen), ikkunathan ovat
pidemmät ja kapeammat

Keittiösuunnitelman tein itse, laskeskelin ikean keittiön hintaa ja pyysin sitten tarjouksen Puustellilta, Topi-keittiöltä, Nixiltä ja Iskusta. Kävi ihan työstä sekin... joka paikassa meni sellainen vajaa pari tuntia, valiten eri pintoja ja laitteita, vaikka oli jo ihan selvä idea mitä halusimme. Samaan tarjoukseen laskettiin muutkin kiintokalusteet: kodinhoitohuone, kylpyhuoneitten kalusteet ja altaat, lasten huoneiden ja eteisen liukuovikaapistot sekä vaatehuoneemme hyllystö. Tarjoukset olivat  20 000 - 25 000 euroa. Mutta esimerkiksi Puustellin liukuovikaapistot eivät olleet vertailtavissa laadun puolesta, ja vain Iskulla oli tarjota kunnon vaatehuonejärjestelmä. 

Nixin valikoima ei vakuuttanut, toisaalta kävin siellä päivän päätteeksi, joten ehkäpä oma mielentila ei ollut enää mitä parhain...

Topi-keittiöllä oli hyvä palvelu, mutta vaikutti siltä, että tilaus ei olisi ollut muunneltavissa kovinkaan helposti, jos olisi pitänyt tehdä muutoksia jossain vaiheessa.

Puustellilla oli ok palvelu, ja hinta vaikutti hyvältä, koska heillä oli muutamia edullisia kamppanjatuotteita. Lopulta ne eivät kuitenkaan olleet sellaisia, jotka olisivat kiinnostaneet (liian pieniä kaappeja huonoilla ovilla, perusmallit kodinkoneista jne). Lisäksi tuli tunne, että halusivat tehdä peruspaketin kaikista halvimmista materiaaleista, jolloin hinta houkuttelisi.

Iskulla oli hyvä palvelu, ja mallisto vakuutti. Lisäksi saimme pari hyvää vinkkiä, ja päädyimme esimerkiksi poistamaan U-muodon keittiöstä ja valitsimme niemekkeellisen pohjan (ylläoleva kuva). Iskulla oli myös uusi "Pellava", ovimalli kun taas muilla oli aikasta samantyyppisiä pintoja. Lisäksi tilaus laitetaan sisään vasta lähempänä toimitusajankohtaa, joten tässä voi vielä käydä kymmenen kertaa muuttamassa kokonaisuutta (hope not, sillä tarkoitus oli juurikin saada näitä asioita päätettyä, jotta niitä ei tarvitsisi pohtia rakentamisen ohella).

Teimme siis sopimuksen Iskun kanssa jo hyvissä ajoin, mutta kävimme muutama viikko sitten katsomassa joitain mallikoneita. Saimme vielä samaan hintaan päivitettyä kodinkonetekniikkaa... hifistelyksi meni tämäkin ;) Mutta voin kyllä suositella Jari Myllykangasta Vaasan Iskusta, erinomaista palvelua!




maanantai 3. kesäkuuta 2013

Sokkelin valmistusta

Sokkelin takaosa ja päädynpuoliska on nyt valettu ja kyllä tuli hieno :) Vaasassa on ilmeisestikin vain kaksi valmisbetonin toimittajaa: otimme Rudukselta, koska Vaasan betonin kuormakoko oli vain 5,5 kuutioita ja ainakin pari ekaa erää on 6,5 kuutiota. Vuorokausi menee kuivuessa ja betonia pitää käydä kastelemassa muutamaan otteeseen, jottei se kuivu liian nopeasti. Täältä löytyi hyvä betoniopas pienrakentajalle. Huomenna valetaan toinen pätkä!

Nämä viimeisteltiin vielä tänä iltana...

Vain maalia vailla, ja taloa...

ehkä pientä liippausta vaatii...

Kylmälaukku ei ollut yhtä lujaa tekoa kuin meidän sokkeli,
istua rysähdin siihen päivänpäätteeksi

Niin parasta raksaruokaa, kiitos Salme retrogrillin lainasta :)